2014.11.18.
14:19

Reggelizzen a Daniella szaküzleteiben!

Idén is szakmai konzultációval és kiemelt ajánlatokkal várjuk a kedves érdeklődőket öt telephelyünkön! Kezdje nálunk a napot és mi megvendégeljük kávéval, teával, friss ropogós péksüteménnyel!

A rendezvénysorozatot az idén újonnan megnyitott telephehyünk, a Daniella Pécs indította és október 6 -10. között került sor rá. Az első szakmai hét fénypontja a pénteki nap volt, amikor a mindennapos szakmai tanácsadást és konzultációt követően - a sikeres hetet megünnepelendő - partnereinket a gokart mulatság után egy közös vacsorával vendégeltük meg:

2014.09.29.
10:43

Daniella Bemutatóház - Támogatóház


jbc_épületháló.jpg

Budapesten a kishaz1.jpgJászberényi út 82/C. alatt található könnyűszerkezetes ház különlegesnek számít a maga nemében.

Nem csak
azért mert a Daniella szakemberei dolgoznak benne nap mint nap, hanem mert az épület teljesen automa
tizált, valamint megújuló energiákat használ.

A házat azzal a céllal alakítottuk ilyenné, hogy vásárlóink számára működés és mindennapi használat közben is be tudjuk mutatni a benne o
tthont kapott rendszereket, világítástechnikai eszközöket.

Köszönet a támogatónknak: a rendelkezésre bocsátott technológiákért!

logok.jpg

Jöjjön el Ön is ismerkedjen meg a ház működésével, tapasztalja meg a technológia alkalmazási lehetőségeit a gyakorlatban is!

2014.09.18.
15:52

Békéscsabára érkezik az elektromos kukásautó

Elektromos hajtású kommunális hulladékgyűjtő autó prototípusát fejlesztették ki a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karán csaknem 440 millió forint európai uniós és hazai központi költségvetési támogatással - jelentette be Szűcs Edit, a kar dékánja hétfőn sajtótájékoztatón.

http://www.beol.hu/lapokkepek/cikkek/234000/234266_kukas.jpg

2014.08.04.
15:56

Villám és túlfeszültség védelemre van szüksége?

Védje meg értékeit Weidmüller gyártmányú túlfeszültség-védelmi készülékekkel, az új IEC/EN 61643-11:2012 szabványnak megfelelően

 Industrial_building_vpu2kicsi.jpg

2014.04.04.
14:52

Fontos tudnivalók a feszültségtől függő áram-védőkapcsolókról

 

A

Felhívja a figyelmet:

Életveszélyes életvédelmi készülékek vannak forgalomban!

Fontos_sarga.jpgElérhetővé vált Magyarországon az úgynevezett feszültségfüggő áram-védőkapcsoló. Rendkívül veszélyes készülékről van szó, hiszen az életvédelmi funkció - amely az emberek áramkörbe kerülése esetén nyújt védelmet - megszűnhet, például a nullavezető szakadása esetén.
Mivel a megjelent termékek csomagolásán semmilyen jel nem utal erre a tényre, legfeljebb a készülék oldalán található E3 osztályozás (kizárólag a katalógusokban található erre vonatkozó információ), és a termékek árai kecsegtetően alacsonyak, fokozott figyelmet igényelnek az értékesítés során. Az Érintésvédelmi Munkabizottság 2013 év végén született állásfoglalása szerint ezeket a készülékeket nem ajánlja a szakma felhasználásra. Továbbá a feszültségfüggő áram-védőkapcsolók részleteiről szóló szabványok (61008-2-2 vagy 61009-2-2)
Magyarországon nem elfogadottak, így azok alkalmazása helytelen. Kérje a Schneider Electric szakértő kollégáinak segítségét, ne engedjen a csábításnak!

felelos.jpg

Címkék: schneider életvédelem Fi relé áram védőkapcsoló

2014.03.04.
13:44

Az elektromos lámpák és lámpatestek energiacimkézésével ( a 874/2012 EU-rendelet értelmezésével) kapcsolatban gyakran felmerülő kérdések és a LightingEurope válaszai

(Forrás: a LightingEurope angol nyelvű útmutatója, 2013. máj. 23.) - Eredeti cikk: Holux hírlevél No119 2013. augusztus

 

Lámpacímkék

1) A címkének pont úgy kell kinéznie,ahogy azt a rendelet bemutatja?

Igen, a forma meg kell feleljen az ottbemutatottnak.

 

2) A lámpacímke színes kell hogy legyen?

Nem, a rendelet egyszínű opciót is megenged.

 

3) Az energiacímkével kapcsolatban a rendelet nem említi, hogy fehér fényre korlátozódna. Ez azt jelenti, hogy a színes LEDeket,halogénlámpákat és fénycsöveket is el kell látni címkével? Ha igen, akkor az ilyeneket használó lámpatesteket is kell címkézni? Például a karácsonyfa-füzéreket stb. is?

Valóban, a fény színe nem ok a 874/2012 rendelet hatálya alóli mentességre, sem a lámpák, sem a lámpatestek címkéje tekintetében.

 

4) Az egyszínű címke fekete színben került bemutatásra, de nincs olyan világos magyarázat a színre vonatkozóan, mint a színes címkék esetén.

A háttér színe az I. melléklet 1.(4) (b) pontja szerint: „a háttérnek fehérnek kell lennie mind a címke egyszínű, mind a színes változata esetén”. A LightingEurope a szöveget úgy értelmezi, hogy az egyszínű címke lehet barna, vörös, zöld stb. is. A LightingEurope azt javasolja, hogy a legjobb kontraszt érdekében válasszunk fekete/fehér változatot. Ha fekete helyett más szín mellett döntünk, olyant célszerű választani, amely elegendő kontrasztot biztosít.

 

Lámpatest-címkék

5) Ez egy energiacímke a lámpatestekhez?

Nem, ez csak azt mutatja, hogy milyen energiahatékonysági osztályú lámpák kompatibilisek a lámpatesttel és/vagy milyeneket szállítottak a lámpatesttel együtt,Továbbá információt ad a végfelhasználónak arról, ha a lámpatest nem cserélhető LED-lámpákat vagy LED-modulokat

 

6) Mikortól kell a címkét a lámpatestekhez használni?

A címkét a 2014. márc. 1-től kezdődően piacra helyezett termékeken kell alkalmazni. A 2014. márc. 1. előtt már piacra került termékeknek nem kell kötelezően viselniük a velük kompatibilis lámpákra utaló „lámpatest-címkét”. A 2013. szept. 1. és 2014. márc. 1. között piacra került lámpatestekre – amelyeknek csomagolásában 2013. szept. 1. előtt piacra helyezett lámpák vannak és amelyek a 98/11/EC rendelet szerint nem rendelkeznek energiacímkével – kiesnek a lámpatestek kötelező címkézésének hatálya alól, és minden változtatás nélkül értékesíthetők. Azokat a raktáron lévő lámpákat, amelyeket 2013. szept. 1. előtt helyeztek piacra és a 98/11/ EC rendelet szerint nincsenek ellátva energiacímkével, a lámpatestgyártók (mint nagykereskedők) értékesíthetik („viszonteladhatják”); ezeket 2014. márc. 1. után a lámpatesttel együtt anélkül, hogy a lámpával kapcsolatos információt és a lámpatest kompatibilitását kötelezően feltüntetnék.

7) A rendelet 9.1 cikkelye szerint: a lámpatestek címkézésével kapcsolatos intézkedéseket „2014. március 1. előtt nem kell alkalmazni”. Ezek szerint az energiahatékonysági címke használata már most is megengedett?

Igen.

 

 

8) Az én lámpatesteimet nem végfelhasználóknak értékesítik. Ilyenkor is el kell látnom a lámpatesteket címkével?

Nem. Ha a lámpatesteket nem végfelhasználóknak történő értékesítésre szánják, nem kell címkével ellátni őket. Mindenesetre a lámpatesteket el lehet látni azzal a címkével, amelyet a lámpatestgyártó a honlapján közöl (amely a nagy- vagy kiskereskedők számára hozzáférhető); ez eloszlat minden kétséget abban az esetben, ha a lámpatestet mégis végfelhasználónak adnák el, noha nem neki szánták. Így a címke kinyomtatható és elhelyezhető az üzletben a rendeletben meghatározott követelményeknek megfelelően.

 

9) A lámpatestek címkéjét a dobozukra kell nyomtatni?

Nem. Az EU szándéka szerint a címkét (papír vagy letölthető file formájában) kell a „nagykereskedő” (kiskereskedő) rendelkezésére bocsátani, hogy a lámpatesttel együtt megjelenítse. Bizonyos lámpatestek esetén – pl. sajátmárkás termékeknél, vagy ahol csak egy nyelvre van szükség stb. – a címkét opcióként a lámpatest dobozára lehet nyomtatni.

 

10) A lámpatest címkéjének tartalmaznia kell a szállító nevét/védjegyét és a modellszámot, ha ezek szerepelnek a lámpatest dobozán?

A rendelet szerint szigorúan véve: igen, de ha ez az információ megtalálható valahol a csomagoláson, akkor ez elegendőnek tekinthető. Azonban egy komplett elektronikus változatot elérhetővé kell tenni weboldalon is, ha a nagykereskedők ezt kívánják. 

11) Színesnek kell lennie a lámpatestcímkének?

Igen. A lámpatest-címkéknek nincs egyszínű változata.

 

12) Eltérhet a lámpatest-címkék lámpatestlogója a rendeletben kinyomtatott példától?

Igen. A szállító használhatja az adott termékre vonatkozó saját termékfotóját, terméklogóját stb.

 

13) Ami a lámpatestek címkéjének méretét illeti, a rendeletben szerepel minimális méret, de ha a címke nem fér el a csomagolásunkon, csökkenthető tovább a mérete?

Nem, további csökkentés nincs megengedve. Ennek az az oka, hogy az Európai Bizottság nem feltétlen kívánja azt a lámpatest csomagolásán szerepeltetni, hanem címkeként vagy a weboldalon kell a nagykereskedőhöz eljuttatni, abból a célból, hogy ilyen méretben jelenjen az meg az értékesítés helyén.

 

14) Ha kapcsos zárójelet használunk a lámpatestek címkéjén, és ezt egy szabványos lámpafoglalattal ellátott lámpatestre nézve tesszük, ezzel valamennyi lehetőséget tudjuk jelezni?

Csak a lámpatest piacra helyezésének idején létező lehetőségeket kell jelezni, nem láthatjuk előre a jövőbeni fejlesztéseket.

15) Ha előrelépés következik be az energiahatékonysági osztályok terén, és pl.kiegészül A+++ osztállyal (és/vagy eltűnik az E osztály), aktualizálni kell a címkét?

Igen.Hasonló a helyzet, mint a lámpáknál, de egy a vonatkozó jogszabályban meghatározott átmeneti időszak után.

 

16) Úgy tűnik, ellentmondás van a 874/2012-es EU-rendeletben az energiafogyasztási számok kerekítése terén: az I. mellékletben az értéket a VII. melléklettel összhangban a legközelebbi egész számra kerekítik fel. A VII. mellékletben azonban az a követelmény, hogy két-tizedesre kell kerekíteni! Melyiket kövessük?

Mindkettőt. Az első (a legközelebbi egész számra kerekített érték) a csomagoláson szereplő információ, a két-tizedesre kerekítés pedig a műszaki információs „dossziéhoz” kell.

 

17) Katalógusok: a gyártóknak (akik a katalógusokat azon nagykereskedőik számára nyomtatják, akik ezeket a végfelhasználóknak szóló kommunikációikban/hirdetéseikben használják) egyedi címkét kell nyomtatniuk valamennyi lámpatest mellé? Vagy csak hivatkozniuk kell pl. egy olyan katalógusoldalra, amelyen táblázat mutatja valamennyi megkívánt részletet?

Igen, ez utóbbit megtehetik. A szállítóknak a „címke-információt” csak WEB-oldalukon kötelező közölniük, MIVEL a katalógusra nézve nincs előírva kötelezően feltüntetendő minimális információ. Az információ lehet szöveges, táblázatos, vagy éppenséggel semmi. Ez csak a termékbrossúrákra, szórólapokra stb. érvényes.

 

18) Ha címkéket kell nyomtatni a katalógusokban: csak színes, vagy fekete+ szürke+fehér is megengedett?

Csak színes. Lásd a fentiekben megadott választ. Ne feledjük, nincs fekete/fehér lámpatest-címke a rendeletben, csak a színes változat használható.

 

19) Lehet használni 2014. márc. 1. után is érvényes katalógusokat 2014. márc. 1. után?

Igen, ezek használhatók 2014. márc. 1. után is.

 

20) Az értékesítés helyén „minimum” 50 mm x 100 mm-es méretű „lámpatestcímkét”kell használni. Van megkötés a maximális méretre is?

Nincs

 

21) Lehet az energiahatékonysági címke az értékesítés helyén része annak a termékcímkének, amelyet a lámpatest mellé helyezünk, ha az energiahatékonysági címke minimális méretét betartjuk?

Igen

 

2014.01.30.
16:33

Ne legyen fagyos a hangulat! - modern fagyvédelmi megoldások -

fagy.jpgA téli hónapok közeledtével a megfelelő fagyvédelmi megoldások kiválasztása egyre nagyobb jelentőséggel bír. Mégis gyakorta azzal találkozhatunk, hogy a megfelelő ár/érték arányú termékek helyett inkább a legolcsóbbakat választják.

A szakszerű fagyvédelem kialakítása egy kicsit olyan, mint a rendszeres fogmosás. Egy folyamatosan megtérülő beruházás, amelynek jelentőségét gyakran csak akkor vesszük észre, ha elhanyagoljuk. Vegyük végig a legfontosabb veszélyforrásokat, melyek télen fenyegetik ingatlanainkat.

csotores.jpgElőször is a fagypont alatti hőmérséklet csőtöréseket okozhat, melyek miatt vízszivárgás alakul ki, ami jelentős károkat okozhat mind a csőhálózatban, mind az ingatlanban. Önmagában a csövek szigetelése nem akadályozza meg azok befagyását
Másrészt az ereszcsatornákban felhalmozódó megfagyott olvadékvíz nem csupán a csatornát, hanem a tetőt is károsíthatja. Nem is beszélve arról, hogy a lecsúszó hó és a jégcsapok további kiszámíthatatlan veszélyforrások, melyek olyan komoly balesteket teremthetnek, amelyekért a jogi felelősség az ingatlan tulajdonosát terheli. Ezeken a nyilvánvaló területeken kívül a megfelelő fagyvédelmi technikák biztosítják a vízzel működő (sprinkler) tűzoltórendszerek működésének biztonságát is. Ez utóbbi a legszemléletesebb példa arra, hogy miként válhat a tűzbiztonságba helyezett befektetésünk hasztalanná, ha a fagyvédelmi rendszereinket elhanyagoljuk. Így hogyan verhet minket komoly költségekbe egy apró és átgondolatlan spórolás.
Miután elköteleztük magunkat, hogy a fenti veszélyforrásokat kiküszöböljük, a következő megoldások javasoltak a megfelelő fagyvédelmi rendszerekhez:

Válasszunk önszabályozó fűtőkábeleket

onszabalyozo.jpgszabalyozoegys.jpgAz optimális költséghatékonysághoz mindenképpen önszabályozó kábelek használata javasolt. Ezzel jelentős összegeket takaríthatunk meg, hiszen pontosan annyi erőforrást használunk, amennyire szükségünk van, és nem pazaroljuk a pénzünket fölöslegesen. A technológiából fakadóan nem kell méretezni őket, ami jelentősen leegyszerűsíti a tervezési és kivitelezési munkákat, hiszen tetszőleges hosszra vághatók anélkül, hogy tartanunk kellene attól, hogy a kábelek elégetik magukat, valamint ugyanezen tulajdonságaiknak köszönhetően az átlapolások sem jelentenek problémát. Nagy felületen adják le a hőt, így hődinamikai adottságaik nagyon kedvezőek, ami a kiemelkedő hatékonyságuk alapja. Az önszabályozó kábelek kiválasztásakor a következő paramétereket kell figyelembe vennünk:

beton.jpg• Minőség

Nagyon sokba kerülhet ezen spórolni. A nagy gyártók termékeit sokan utánozzák, és az utánzatok nem véletlenül sokkal olcsóbbak. A rövid élettartam, a gyatra hatékonyság a későbbiekben megbosszulják magukat. A minőségi gyártók termékei mögött többéves kutatói-fejlesztői munka és tapasztalat áll – amíg el nem kötelezzük magukat mellettük, sokat költhetünk felesleges félmegoldásokra.

• Egyenletes hőelosztás

Vagyis üzembe helyezve ne legyenek hideg és meleg pontok a felületen, minél homogénebb a hőleadás, annál hatékonyabb a működés. Ez a tulajdonság döntő jelentőségű a kábel várható élettartama szempontjából. Ha a hőelosztás nem ideális, a kábelek hamarabb elöregednek, súlyosabb esetben átégés is előfordulhat!

• Hatékony hőleadás

A legjobb hőleadású kábelek úgynevezett „feszes” kialakítású köpennyel rendelkeznek, ezzel biztosítva a hatékonyságot.

holeadas.jpg

 

 

 

Növeljük a hatékonyságot a megfelelő termosztát kiválasztásával!

Az ideális szabályozóegységnek rendelkeznie kell mind hőmérséklet- mind nedvességérzékelő funkcióval. Mindkét szabályozásnak egyidejű jelenlétére azért van szükség, mert bár számtalan olyan rendszer van, amely csak egy bizonyos hőmérséklet alatt kapcsol be, és ilyen módon valóban hatékonyabb és megbízhatóbb, mint a kézi kapcsolás, nem valami energiatakarékos. A téli hónapokban az alacsony hőmérséklet nyilván elég gyakori, viszont az ezzel egyidejű csapadékok összesített időtartama meglehetősen alacsony (és előfordulások jóval kiszámíthatatlanabb). A mindkét érzékelővel ellátott rendszerek biztosítják azt, hogy csak a valóban szükséges kondíciók estén használjunk energiát, ezáltal ismét komoly megtakarítások érhetők el. Nehéz is lenne ennek jelentőségének hangsúlyozására beszédesebb adatot találni annál, mint hogy a megfelelő termosztáttal akár 80 %-os energia-megtakarítás is elérhető.

Könnyítsük meg a beszerzésnél az életünket! Keressünk könnyen szerelhető megoldásokat!

A gyors és könnyű kivitelezéshez egy „ökölszabályt” érdemes betartani. A csatlakozó és illesztő elemeket illetve a kábeleket ugyanazon gyártótól érdemes választani. Ezzel először is sikerül áthidalni a kompatibilitás hiányából eredő funkcióveszteséget illetve többlettervezési munkát, másrészt a magas minőséget képviselő világmárkák olyan speciális csatlakozórendszereket alakítottak ki, amelyekkel gyakorlatilag néhány mozdulattal letudható a telepítés, hiszen alapvető érdekük, hogy fejlesztéseikkel a minimálisra csökkentsék a szerelési fázisok számát.

Összegezve:

Ha tudatosan készülünk a fagyvédelmi technológiák megválasztására, nemcsak sok bosszúságtól, hanem komoly költségektől is megkímélhetjük magunkat. Törekedjünk arra, hogy mind az ereszcsatorna- és vápavédelemre, mind a lefolyók és csővezetékek fagyvédelmére, mind a rámpák, átjárók és garázskihajtók jégmentesítésére találjunk megbízható megoldást. Az önszabályozó kábelek, a hő- és nedvességérzékelő szabályozók gyorsan megtérülő beruházások. Végezetül érdemes olyan terméket választani, amelyhez széleskörű terméktámogatás tartozik, hiszen így jelentős tervezési támogatáshoz és szakmai segítségnyújtáshoz juthatunk.

2013.11.21.
13:30

Szénmonoxid mérgezés tünetei és elkerülése

Szénmonoxid erősen mérgező gáz és mivel jelenlétét emberi érzékszervekkel nem lehet felismerni, a szénmonoxidot “Néma gyilkos”-nak is nevezik.

CO2_2.jpgMinden olyan készülék potenciális veszélyforrás, mely fosszilis tüzelőanyagot (gáz, olaj, fa, szén, egyéb) használ fel működése során. Nem csak a saját készülékeink, de a szomszéd készülékei is veszélyforrást jelenthet.

2013.09.27.
16:09

Philips kereskedelmi nap

2013.09.04.
14:57

A LED-es világítás előnyei

Az 1960-es évek elején felfedezett fénykibocsátó dióda (LED) sok változáson ment keresztül, egészen odáig, hogy ma már versenyre kel az izzószálas vagy fénycsöves világításokkal, jelentősen kisebb fogyasztás mellett.

2012.12.20.
16:02

Lélegeztető készülék az újszülötteknek

A Daniela Kft. magyar tulajdonú családi vállalkozás, mely debreceni központtal működik. Vezetőink és munkatársaink között sok a fiatal családapa és anya. Sokunk gyerekei születtek a DEOEC Szülészeti osztályán, illetve kaptak ellátást a Gyermekgyógyászati Intézet szakembereitől.

Karácsony közeledtével, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a fáradozásaikért.

Fénykép0219.jpg

Az Országos Egyesület A Mosolyért gyűjtést szervezett a DEOEC Gyermekgyógyászati Intézet számára egy Neopuff lélegeztető készülék megvásárlása céljából.

koraszltt-elltsgk-is-346.jpgAz ideje korán megszületett babák szopóreflex gyenge, rendszertelenül és erőtlenül sírnak. Légzőközpontjuk, tüdejük éretlen és a légzőizmok is gyengék. Hőszabályozásuk is éretlen, könnyen lehűlnek vagy felmelegszenek. Életfontosságú szerveik elég fejlettek ahhoz, hogy életben maradjanak egy kis ideig, de a tüdejük még nem tudná önállóan ellátni a feladatát. Emiatt speciális ápolást igényelnek koraszülött osztályon vagy Neonatális Intenzív Centrumban.

Az Országos Egyesület a Mosolyért által adományozott készülék elengedhetetlen légzési elégtelenségben szenvedő érett újszülöttek valamint koraszülöttek korszerű ellátásához, ezáltal nélkülözhetetlen kelléke a koraszülött mentésnek illetve szállításnak.

lelegezteto-600x400.jpgA Daniella Kft. büszkén nevezheti magát az Egyesület egyik támogatójának a Neopuff készülék megvásárlásában, mellyel kíméletesebb lélegeztetésre illetve a koraszülöttek számára veszélyes oxigéngáz koncentrációjának szükség szerinti változtatására is lehetőség van. Dr. Nagy Andrea a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet klinikai főorvosa tájékoztatása szerint: a korábban mindennapi gyakorlat részeként alkalmazott kézi, Ambu ballonos lélegeztetés során a nyomások mértéke nem volt ellenőrizhető. A Neopuff készülék lehetővé teszi a légzési nyomások beállítását, ezáltal szabályozható a tüdőbe jutó levegő mennyisége.

Kapcsolódó hírek:

mosoly.jpghaon_logo.png

Riport betöltése...

2012.11.13.
13:06

Sylvania ACTIVA : Egészséges fénnyel a téli depresszió ellen

  • blogba1.jpg

    • ƒ A teljes színspektrumban élénk színeket biztosító T8 és T5 fénycső
    • ƒ Színvisszaadás: Ra98/Class 1A
    • ƒ 6500K színhőmérséklet (nappali fény)

ALKALMAZÁS:

  • ƒ Minden olyan területen, ahol a természetes fényhez hasonló színvisszaadás szükséges
  • ƒ Támogatja a szezonális depresszió elleni kezelést

Címkék: depresszió fénycső activa sylvania SAD

2012.10.30.
11:50

Energiaelosztás a LEGRAND-tól

header.jpgA Legrand termékei Magyarországon és világszerte egyre nagyobb teret hódítanak. A sikereket azonban nagyon nehéz lenne mindössze egyetlen tényezőnek betudni. A komplex megoldások specialistájaként képes a kisebb lakóházaktól a monumentális szállodákon át a gyáregységek sokszínű igényeit kielégíteni. Éppen ezért a márka egyik legdinamikusabban fejlődő része az épületek villamos hálózatának alapját adó energiaelosztás termékkör.

Címkék: energiaelosztás Legrand

2012.09.13.
15:23

Hogyan válasszunk megfelelő alkonykapcsolót?!

Corbis-42-23841550.jpgManapság szinte már minden háznál, épületnél felmerül valamilyen szinten az igény a kültéri világítás automatikus vezérlésére, melyre többféle egyszerű megoldás is kínálkozik az alkonykapcsolóknak, mozgásérzékelőknek és kapcsolóóráknak köszönhetően. Azonban a gyártók sokszínűsége és a széles termékpaletta többféle alternatívát nyújt a felhasználóknak már az alkonykapcsolóknál is. Első lépésként tisztáznunk kell azt, hogy falra szerelhető, kültéri- vagy sínre pattintható beltéri alkonykapcsolót kültéri érzékelővel szeretnénk használni. Cikkünk a falra szerelhető, kültéri alkonykapcsoló kiválasztásához nyújt segítséget.

Címkék: alkonykapcsoló

2012.09.10.
15:46

Éteri roadshow a lakásban - iNELS RF Control rádiófrekvenciás rendszer

RF körkép.jpgA technika és az emberiség életkörülményei állandó fejlődésben vannak, egymást húzva, egymásra hatva teremtenek meg új megoldásokat a jobb életkörülmények érdekében. A vezeték nélküli távvezérlés, távjelzés régóta foglalkoztatja az emberiséget és mindig meg is oldotta azt az adott kornak megfelelő szinten (pl. füstjelekkel… J ). A TV infra távvezérlését teljesen természetesnek tartjuk, de már jócskán a „jelen” az is, hogy az internet vagy a mobiltelefon segítségével kommunikálunk a lakásunkkal.

Címkék: épületautomatizálás Elko Ep rádiofrekvencia

2012.02.17.
13:49

Vissza a jövőbe” – az ELKO időzítők időutazása

Az időt filozófiai, vallási, fizikai … és még sok más megközelítésben értelmezzük, mérjük. Idő a jelen-múlt-jövő, a pillanat, az állandóság és a változás. A mindennapi villamosságban, elektronikában elsősorban felhasználjuk az időt a különböző vezérlés- és/vagy szabályzástechnikai folyamatok működtetéséhez. Az ipari alkalmazások mellett számtalan háztartás- és épülettechnikai eszköz működik az idő valós vagy relatív mércéje szerint.

A cseh ELKO EP s.r.o. a villamosipar számára fejleszt és gyárt különböző feladatokhoz elektronikai eszközöket. Magyarországi leányvállalata, az ELKO EP Hungary Kft. szakembereit kérdeztük: mit jelent náluk az „idő”?

2011.12.08.
16:15

Napelem télen is?!

Napelem Télen????

Igen!

A napelemeink amik nyáron szépen dolgoztak, egyáltalán nem kezdenek téli álmot aludni, csak mert az idő hűvösebbre fordult.

De hogy ebben biztosak lehessünk megkérdeztünk erről egy szakembert a LauraSolartól:

sí.jpg

 

2011.11.24.
16:15

Karácsonyi dekor- és kontúrvilágítások – Hogyan kerül fel a fény a fákra?

A karácsony a legfényesebb ünnepünk. Ma már nem kell műszaki szakembernek lenni ahhoz, hogy a házunk, a kertünk vagy az üzletek fénydekorációit felhelyezhessük.

konturvil1.jpg

Ebben kértünk tanácsot olyanoktól, akik számára a fénydekoráció hivatás:

a Blachere kollégáitól. blachere logo.JPG

süti beállítások módosítása