2012.12.20.
16:02

Lélegeztető készülék az újszülötteknek

A Daniela Kft. magyar tulajdonú családi vállalkozás, mely debreceni központtal működik. Vezetőink és munkatársaink között sok a fiatal családapa és anya. Sokunk gyerekei születtek a DEOEC Szülészeti osztályán, illetve kaptak ellátást a Gyermekgyógyászati Intézet szakembereitől.

Karácsony közeledtével, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a fáradozásaikért.

Fénykép0219.jpg

Az Országos Egyesület A Mosolyért gyűjtést szervezett a DEOEC Gyermekgyógyászati Intézet számára egy Neopuff lélegeztető készülék megvásárlása céljából.

koraszltt-elltsgk-is-346.jpgAz ideje korán megszületett babák szopóreflex gyenge, rendszertelenül és erőtlenül sírnak. Légzőközpontjuk, tüdejük éretlen és a légzőizmok is gyengék. Hőszabályozásuk is éretlen, könnyen lehűlnek vagy felmelegszenek. Életfontosságú szerveik elég fejlettek ahhoz, hogy életben maradjanak egy kis ideig, de a tüdejük még nem tudná önállóan ellátni a feladatát. Emiatt speciális ápolást igényelnek koraszülött osztályon vagy Neonatális Intenzív Centrumban.

Az Országos Egyesület a Mosolyért által adományozott készülék elengedhetetlen légzési elégtelenségben szenvedő érett újszülöttek valamint koraszülöttek korszerű ellátásához, ezáltal nélkülözhetetlen kelléke a koraszülött mentésnek illetve szállításnak.

lelegezteto-600x400.jpgA Daniella Kft. büszkén nevezheti magát az Egyesület egyik támogatójának a Neopuff készülék megvásárlásában, mellyel kíméletesebb lélegeztetésre illetve a koraszülöttek számára veszélyes oxigéngáz koncentrációjának szükség szerinti változtatására is lehetőség van. Dr. Nagy Andrea a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet klinikai főorvosa tájékoztatása szerint: a korábban mindennapi gyakorlat részeként alkalmazott kézi, Ambu ballonos lélegeztetés során a nyomások mértéke nem volt ellenőrizhető. A Neopuff készülék lehetővé teszi a légzési nyomások beállítását, ezáltal szabályozható a tüdőbe jutó levegő mennyisége.

Kapcsolódó hírek:

mosoly.jpghaon_logo.png

Riport betöltése...

komment

süti beállítások módosítása